De laatste nieuwtjes...

Nieuws Categoriën


Twitter feed

Latest tweets
  • Loading tweets...


Flickr feed


Ik word uitgedaagd, dus ik besta

17 november 2014
Ik word uitgedaagd, dus ik besta

Gisteravond las ik een berichtje van iemand die de Helweek Challenge aanging. Klinkt vreselijk en de ramptoerist in mij wilde toch even weten hóe vreselijk precies. Na een online diepteonderzoekje kwam ik erachter dat het om een boek gaat, Helweek, 7 dagen die je leven veranderen van Erik Betrand Larssen. Hij beschrijft in dit boek een methode die hij heeft gebaseerd op zijn ervaringen in het leger. Als we tachtig jaar worden, hebben we 4160 weken geleefd. Maar zoals je misschien wel gemerkt heb, ik in ieder geval wel, vliegt de tijd, de weken, de maanden voorbij zonder dat we er erg in hebben. Als je de uitdaging aangaat en een Helweek ingaat, wordt dat een week om nooit meer te vergeten, aldus Larssen.

In het kort komt het er op neer dat je op maandag begint tot en met zondag. Elke dag heeft zijn eigen thema en aandachtspunten, maar er zijn een aantal zaken die voor de hele week gelden. Zo moet je elke dag om 5.00 opstaan en om 22.00 naar bed gaan, je mag overdag geen social media gebruiken, je mag geen tv kijken, je mag overdag geen sociale gesprekken voeren, je moet gezond eten en je moet elke dag sporten. En als kers op de taart ga je in de nacht van donderdag op vrijdag gewoon door, dan slaap je dus niet.

Nu krijg je daar van alles voor terug, zoals focus, en eh focus en nieuwe inzichten. Tja, eigenlijk is dat nog een beetje onduidelijk in mijn ogen. Natuurlijk krijg je een hoop werk verzet als je geen tv kijkt en vroeg opstaat. En uiteraard is het goed voor je om elke dag te sporten en gezond te eten. Maar ik struikel toch een beetje over die nacht doorhalen. Ik snap dat je dingen leert als je uit je comfortzone stapt, maar ik weet het nog niet.

Nu moet ik wel zeggen dat ik dol ben op uitdagingen, zo heb ik The artist’s way van Julia Cameron gedaan, maar ook de Speelkwartiertjes uitdaging van Marieke van Dam (blogs hierover o.a. hier) En ik ben wel weer toe aan een leuke challenge. Want wat alle challenges of uitdagingen mij hebben gebracht is onbetaalbaar. Ik weet dat ik er enorm van opknap als ik dingen doe die buiten het gewone liggen. Dat een challenge weer bijdraagt aan mijn verhaal, over wie en wat ik ben. Om van die oneindige lijst met leuke dingen, ideeën, klussen en noem maar op maar te zwijgen, want daar kan ik een behoorlijk gat in slaan met zo’n challenge.

Ik denk dat ik het boek maar ga lezen en het dan maar gewoon ga doen. Mocht iemand het boek Helweek van Erik Betrand Larssen willen uitlenen/doneren/voorlezen, dan hou ik mij van harte aanbevolen. Of als je een andere interessante challenge of uitdaging hebt waar ik over kan schrijven.